Overhaling av Rolex dameur.


Er ikke ofte eg får spørsmål om å reparere Rolex ur og enda sjeldnere eg sier ja. Er vanskelig med deler og av den grunn sier da som regel nei. Viktig å bytte pakninger ellers vil klokken ikke være tett. Kjedelig for begge parter hvis det dyre Rolex uret pluttselig er fult av vann.  Gjorde et unntak her da det var et familiemedlem. Rolex er klokker av høy kvalitet og kanskje en av de bedre urene å jobbe med. Planen er å rense uret og polere det, men ikke bytte deler. Anbefaller Rolex servicesenter der deler er tilgjengelig, utgjør en forskjell.

Polering

Hvis man har et dyrt ur så vil man at det skal se pent ut. Etter mange års bruk vil en klokke naturligvis se slitt ut. Ved å polere uret kan man få det til å se ut som nytt. Ikke alle klokker kan man gjøre dette med. Dette uret er på mange måter laget slik at polering blir enkelt. Så selv etter 13 års bruk går går det greit å polere og få et strøkent resultat. Uret er brukt men ser nytt ut.

Opptrekk

Opptrekket er selve motoren i urverket. Dette er et automatikkverk. Da ligger fjæren og slurer inni fjærhuset når klokken er helt opptrekt. Det er alltid bevegelse i fjærhuset. Da er det viktig å smøre dette helt riktig slik att det ikke går tørt.

Løpverk anker og balanse.

Løpverkshjulene fører kraften fra fjærhuset fremt til ankeret. Balansehjulet  griper inn i ankeret og får et lite puff hver gang den går forbi. Den kraften får ankeret fra ganghjulet som flytter fram tann for tann hver gang ankeret beveger seg.

Tallskiveside

Ingen dato så det er bare å sette på tirettefjær og minuttdrev+vekselhjul og timehjul. Tirettefjæren er det som gjør at kronen har 2 stillinger. Minuttdrevet blir trykt på sentrumsrøret. Når du stiller klokken så slurer minuttdrevet. Uten en slik løsning hadde det ikke gått ann å stille uret.

Automatikk.

Automatikken trekker uret når armen din er i bevegelse. I all sin enkelhet så er det et lodd som henger løst opp mot et hjul. To clutchjul gjør at samme hvilken vei loddet svinger så blir klokken trekt. Så lenge klokken er på armen vil det bli trekt av seg selv. Når uret er fult opptrekt så kan det ligge i 2 døgn før det stopper.

Lag din egen hjemmeside gratis!